Hlavní obsah

Japonci vyvinuli společenský oblek, který chrání nositele před prasečí chřipkou

– Tokio
Novinky, Jakub Kynčl

Japonská oděvní firma přišla se zajímavou novinkou - na trh uvedla obleky pro podnikatele, které mají pohlcovat viry. A přitom nejde o nějaké neprodyšné gumové pláště. Antivirové obleky vypadají na první pohled zcela normálně, sluneční záření v nich ale aktivuje systém, který viry zabíjí. Oblek by měl tak i rapidně snižovat riziko, že se jeho nositel nakazí prasečí chřipkou.

Článek

Na běžném oblečení se viry zachycují a člověk se tak může snadno nakazit nebo nákazu sám šířit. Právě v této stěžejní vlastnosti se nový oblek od japonské společnosti Haruyama Trading Co. liší.

Firma vyrobila celkem 50 tisíc těchto obleků, které se dostaly do prodeje ve čtvrtek a očekává se, že o ně bude velký zájem.

Tzv. titanová běloba reaguje se slunečním zářením a virus při kontaktu s povrchem obleku zneškodní. Titanová běloba je často používaným prvkem v zubních pastách a kosmetice.

Oblek se prodává ve čtyřech odlišných barvách a různých střizích. Jeho cena je úměrná tomu, co nabízí. Zájemci za něj v obchodech zaplatí v přepočtu asi 10 200 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám