Hlavní obsah

Eltonu Johnovi adopce asi nevyjde, Ukrajina nechce dát dítě do péče gayům

Novinky, Famous
Londýn

Elton John se léta zdráhal pořídit si dítě s manželem Davidem Furnishem. Teď se však zakoukal do ukrajinského chlapce Lva a všechno je jinak. Náhle na adopci spěchá. Hned v úvodu však dostal pořádně přes prsty, Ukrajina nechce ani slyšet o tom, že by si sirotka Lva adoptovali právě dva gayové. Jenže britský hudebník se odmítá vzdát a využije pomoc právníků i své konexe.

Foto: Reuters

Elton John a malý Lev, kterého chce zpěvák adoptovat.

Článek

Ukrajinským úřadům vadí jednak to, že je Elton John gay a žije s dalším mužem, ale také fakt, že jsou oba partneři příliš staří. Jemu je dvaašedesát, zatímco Davidovi šestačtyřicet. Mohou tak doufat v jedinou věc, výjimku prezidenta Juščenka, který by mohl zohlednit jejich charitativní činnost a pomoc Ukrajině.

„Získal si totálně celé mé srdce,“ přiznal Elton po setkání se čtrnáctiměsíčním Lvem. Zpěvák se na Ukrajinu vydal v rámci charitativní pomoci dětem trpícím chorobou AIDS. Pokud by Juščenko adopci prosadil, pak by Elton musel přijmout za vlastního také Lvova bratra, protože podle ukrajinských zákonů si musejí rodiny osvojovat všechny sourozence najednou, aby nedošlo k jejich dělení do různých rodin.

Zajímavé by také bylo, jak by se Eltonův syn jmenoval. Podle ukrajinských zákonů musí přijmout celé zpěvákovo jméno, takže by buď byl Lvem Eltonovičem Johnem, nebo pokud by přijal hudebníkovo občanské jméno, pak by byl Lvem Reginaldovičem Dwightem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám