Hlavní obsah

Vtipálek virtuálně vystřelil berlínskou televizní věž do kosmu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Internetem se bleskovou rychlostí šíří poměrně kvalitně zpracované amatérské video, ve kterém berlínská televizní věž odstartuje do vesmíru jako raketa. Tvůrce animovaného triku 28letý Fabian Tischer se k vytvoření tohoto vtípku rozhodl vzhledem k podobnosti věže s raketou a také proto, že stále častěji slyšel od lidí větu, že by nejraději tu nevzhlednou stavbu odpálili do vesmíru.

Článek

Pokud by se někdo Berlíňanů zeptal, co jim jejich 365 metrů vysoká televizní věž připomíná, od většiny z nich by se mu zřejmě dostalo odpovědi, že raketu. Právě tohoto nápadu se chopil animátor Fabian Tischer, který zkombinoval autentickou audio nahrávku NASA z odpočítávání startu jednoho z raketoplánů s animací, v níž televizní věž "startuje" směrem do vesmíru.

"Jako dítě jsem často sledoval televizní věž v centru města a představoval jsem si, že je to raketa. Nyní jsem ji byl se svými technickými schopnostmi konečně schopen v ni proměnit. Aspoň tedy virtuálně," řekl mladý muž pro internetovou verzi britského deníku Daily Telegraph.

Video animátor pojmenoval vtipně "NASA steals Berlin TV tower" (NASA krade Berlínu televizní věž), aby přilákal k videu co největší pozornost, což se mu povedlo. Video sice stvořil už na přelomu července a srpna, teprve počátkem září však upoutal pozornost britských médií.

Reklama

Výběr článků

Načítám