Hlavní obsah

Závodníci Diamond Race se z Německa vracejí do ČR

– Weiden • Aktualizováno

Německá policie v neděli večer vydávala v bavorském Weidenu českým a slovenským účastníkům nelegálního závodu Diamond Race jejich zabavené vozy. Luxusním autům dovolila odjíždět jen postupně. Německá policie zastavila závod ve čtvrtek těsně za česko-německou hranicí a zadržovala do nedělního večera asi 35 automobilů v armádním objektu.

Foto: Veronika Šimková , ČTK

Automobilový závod majitelů luxusních aut Diamond Race

Článek

Bavorská policie udělila majitelům aut pokutu 1000 eur (přes 25 500 korun) a o tomto problému údajně debatovali majitelé vozů a jejich právní zástupci s německými úřady. Policejní ředitelství v bavorském Řezně předem avizovalo, že by vlastníci měli auta dostat dnes navečer poté, co zaplatí stanovenou pokutu.

Na návrat rychlých aut se na českém území připravovala i česká policie, která byla v minulých dnech kritizována za málo razantní postup vůči účastníkům nepovoleného závodu, když ve čtvrtek odjížděli z českého území směrem do Německa.

Německá policie účastníkům zabavila v čtvrtek nejen vozy, ale také trofeje určené pro vítěze. Ceny v podobě motorových válců, na jejichž vršku je tříkarátový diamant, objevila policie v hotelu v oblasti Berchtesgadenu, kde si účastníci závodu objednali ubytování. Spolu s nimi zabavila také dvě nepovolené plynové pistole a obušek. [celá zpráva]

Mluvčí hornobavorské policie Fritz Braun vysvětlil, že zajištění trofejí bylo jedním z prostředků, jak zabránit pokračování nelegálního závodu. Podle něj mohou být trofeje organizátorům závodu navráceny až po uhrazení pokut, ale jejich zabavení případně může být i součástí trestu. Zabavené zbraně prý majitelé dostanou zpět, pokud prokážou, že je drží legálně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám