Hlavní obsah

Účastníci Diamond Race byli nuceni vyměnit supersporťáky za autobus

Novinky, Vladimír Michna
Aktualizováno

Účastníci závodu Diamond Race v pátek pokračují ve své jízdě i přesto, že jim ve čtvrtek německá policie za hraničním přechodem Rozvadov zabavila auta. Luxusní sporťáky vyměnili za soukromý autobus.

Foto: Veronika Šimková , ČTK

V Praze byl 3. září odstartován čtyřdenní automobilový závod majitelů luxusních aut Diamond Race.

Článek

"Děkujeme německé dálniční policii za dobrodružství, které by většina z nás neměla šanci jinak zažít. Party pokračuje dál dle itineráře, zařídili jsme si hromadnou přepravu, paříme v soukromém autobusu a má to jednu výhodu,“ uvedl tým Diamond Race na svém webu.

Závod odstartoval ve čtvrtek po poledni v Praze. Po přechodu německých hranic však německá policie 35 luxusních sportovních automobilů zastavila a účastníkům vozidla zabavila. Mluvčí hornobavorské policie Thomas Plößl řekl, že je dostanou zpět, až bude závod ukončen. Konec je plánován na 6. září.

Řidiči odstavených vozů musí zaplatit pokutu 1000 eur (asi 25 500 korun), uvedlo hornofalcké policejní prezidium.

Protože ohnout nás můžou, ale zlomit nikdy
web Diamond Race

Přesto se jezdci nevzdali. "Protože ohnout nás můžou, ale zlomit nikdy," hlásá web závodu. Podle něj jsou účastníci na palubě autobusu rádi, že mohou při jízdě sledovat okolní krajinu.

Milovníci drahých aut napodobují světový milionářský podnik Gumball 3000. Česká dopravní policie byla ve čtvrtek v pohotovosti, narozdíl od loňského prvního ročníku měla tentokrát k dispozici i rychlé vozy Volkswagen Passat, které střeží provoz na dálnicích.

Čeští policisté o neoficiálním závodě informovali své německé kolegy. Bavorská centrála hned vyslala na dálnici z Prahy do Norimberku a z Weidenu do Řezna všechny dostupné síly.

Podle mluvčí západočeské policie Martiny Kohoutové asi 14 vozů udělalo zastávku v Plzni, druhá část pokračovala směrem na Rozvadov. Policisté v té době nezaznamenali porušení zákona. Němečtí kolegové však byli jiného názoru a auta jim zabavili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám