Hlavní obsah

Dětský domov odmítl dvě stě tisíc od účastníků závodu luxusních bouráků

– Praha

V Praze ve čtvrtek odstartoval druhý ročník neoficiálního závodu luxusních vozů Diamond Race, který je českou obdobou milionářského závodu Gumball 3000. V rámci akce se také podařilo vybrat 200 000 korun, které měly putovat do dětského domova Domino v Plzni. Podle organizátorů se ale obnos nepodařilo předat kvůli nevoli krajských zastupitelů.

Foto: Petr Horník, Právo

V Praze dnes odstartoval druhý ročník neoficiálního závodu luxusních vozů Diamond Race, který je českou obdobou milionářského závodu Gumball 3000.

Článek

Krajský úřad nedoporučil plzeňskému dětskému domovu Domino, aby dar od účastníků milionářského závodu přijal. Děti z dětských domovů tak měly dnes možnost si alespoň prohlédnout drahá auta, popřípadě se v nich svézt.

"Přijali ho už loni a zvedla se vlna nevole, že využívají peníze od účastníků nelegální akce. Ti se ji jen snaží tímto způsobem posvětit. Proto jsme to letos Dominu nedoporučili, “ řekla Právu mluvčí kraje Petra Jarošová.

První drahé vozy vyrazily na cestu po 12:30, trasu závodu organizátoři nezveřejnili. Zahájení závodu přihlížely děti z dětských domovů i policisté, kteří jsou v pohotovosti. Organizátoři tvrdí, že přesto, že jde o neoficiální závod, je pro ně důležitá bezpečnost silničního provozu.

Foto: Petr Horník, Právo

V Praze dnes odstartoval druhý ročník neoficiálního závodu luxusních vozů Diamond Race, který je českou obdobou milionářského závodu Gumball 3000. Na snímku je vůz Ferrari.

"Je to přesun skupiny řidičů s čísly na dveřích z místa A do místa B," řekl novinářům jeden z organizátorů Pavel Dolejška. "Je otázka policie a inteligence daných řidičů, jak se na silnici budou chovat," dodal Dolejška s tím, že smyslem závodu není přesunout se co nejrychleji z jednoho místa na druhé.

Na vítěze čeká diamant

Podle organizátorů budou účastníci závodu po cestě plnit různé orientační úkoly. Loni jely vozy do Budapešti a zpět přes Tatranskou Lomnici a Sosnovou, kde vozy soutěžily na pronajatém závodním okruhu. Letošního ročníku se zúčastní čtyři desítky vozů a na vítěze čeká diamant o velikosti dvou karátů. V dalších kategoriích by měly být rozdány ještě dva další diamanty.

Foto: Petr Horník, Právo

V Praze dnes odstartoval druhý ročník neoficiálního závodu luxusních vozů Diamond Race, který je českou obdobou milionářského závodu Gumball 3000.

Pražští policisté jsou kvůli účastníkům automobilového závodu v pohotovosti. Jaká opatření přijali, nechtěl jejich mluvčí Tomáš Hulan specifikovat. Po opuštění metropole budou na závodníky dohlížet příslušná krajská policejní oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám