Hlavní obsah

Bristolská zoo vystavuje mezi exempláři i lidi

Novinky, Jakub Kynčl
Bristol

Bristolská zoo je ve mnoha směrech průkopníkem. Jako jedna z prvních zoologických zahrad v Evropě nabízela internetovým uživatelům možnost dívat se skrz webkamery na aktuální situaci v areálu, či připravovala speciální akce, během kterých mohli návštěvníci společně s ošetřovateli krmit většinu zvířat. Nyní přišla s drobným vtípkem, který pobavil už tisíce lidí.

Článek

Při procházce bristolskou zoo vás bouchne do očí mnoho výběhů, které jsou extrémně prostorné a dají zvířatům dojem, že jsou ve volné přírodě. Jako ve volné přírodě však rozhodně nejsou lidé v budově, která je označena stejně jako jiné zvířecí výběhy. Na ceduli však stojí Homo sapiens.

Nápad označit odpočinkovou místnost s kavárnou cedulí podobně jako zvířecí výběhy dostal jeden ze zaměstnanců. Tomu přišlo, že se lidé chovají podobně jako zvířata. Vedení se myšlenka zalíbila, a tak schválilo její realizaci.

Mezi další zajímavosti bristolské zoologické zahrady patří v poslední době speciálníprogram pro lidi trpící arachnofóbií. Výukovými videi, přednáškami a posléze samotným kontaktem s pavouky se snaží u lidí tuto nepříjemnou a poměrně častou fóbii rozmetat.

Reklama

Výběr článků

Načítám