Hlavní obsah

Miss Universe 2009 je Venezuelanka, Lutovská mezi Top 10

Nassau
Aktualizováno

Vítězkou soutěže Miss Universe 2009, jejíž finále se konalo v noci na pondělí v bahamské metropoli Nassau, se stala zástupkyně Venezuely Stefania Fernándezová. Oznámila to agentura AP. Mezi nejúspěšnějších deset finalistek se probojovala i Česká Miss Iveta Lutovská.

Článek

Vítězku, která je již 58. Miss Universe, korunovala její krajanka Dayana Mendozová, která titul nejkrásnější ženy vesmíru získala v loňském roce. Novopečená Miss se dala radostí do tance, při němž jí zářivá korunka spadla z hlavy.

Venezuelanka porazila v klání 82 konkurentek, mezi nimiž se ještě před soutěží dávaly šance na vítězství kráskám z Latinské Ameriky. Ty jsou velkými favoritkami v každém ročníku soutěže.

První vicemiss se stala Ada Aimee de la Cruz z Dominikánské republiky. Za ní se umístila na třetím místě Kosovanka Droga Ganushaová. Pětici nejúspěšnějších doplnily Australanka Rachael Finchová a Portoričanka Mayra Matosová Pérezová.

Čínská zástupkyně Wang Ťing-jao získala titul Miss sympatie a Thajka Čutima Durongdejová byla vyhlášena Miss Photogenic.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Miss Universe 2009 Stefania Fernandezová s majitelem organizace Miss Universe Donaldem Trumpem

Majitel soutěže Donald Trump prohlásil, že účastnice soutěže tvořily "pravděpodobně nejkrásnější skupinu žen, jakou jsem kdy viděl".

Porotu tvořilo 12 herců, zpěváků a producentů.

Miss Universe se poprvé volila v roce 1952. Tehdy se na kalifornské pláži Long Beach konala místní soutěž krásek v plavkách. Od roku 1996 prestižní klání vlastní miliardář Donald Trump.

Akce představuje největší konkurenci soutěže krásy Miss World. Tento titul v roce 2006 ve Varšavě získala Taťána Kuchařová, která je tak zatím nejúspěšnější Češkou v mezinárodních soutěžích krásy.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Miss Universe 2009 Stefania Fernandezová radostně objímá vítězku loňského ročníku soutěže Dayanu Mendozovou, rovněž Venezuelanku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám