Hlavní obsah

Londýnští kapsáři rozdávají peníze do kapes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V Londýně si všichni vždy museli dávat pozor na své věci. Ale mezi kapsáři se objev nový trend či dobré svědomí. Chtějí pomoct lidem, kteří strádají vlivem finanční krize. Proto se rozhodli místo vyprazdňování nic netušícím lidem kapsy naopak naplňovat. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Londýnský most Millenium Bridge

Článek

Cestující, kteří si na rušných křižovatkách na Trafalgar Square nebo Covent Garden nedávají pozor na své věci, mohou tak s překvapením nacházet ve svých nestřežených kapsách pěti- až dvacetilibrové bankovky (150 až 600 Kč).

Akce bude trvat do konce srpna

Akci, která bude v Londýně trvat do konce srpna a poté by měla být spuštěna v celé zemi, má na svědomí místní poskytovatel internetových a telefonických služeb, podle něhož je potřeba lidem neobvyklým způsobem trochu zvednout náladu.

"Je příjemné lidem zase pro změnu něco vrátit... a Britové to v současném ekonomickém klimatu rozhodně potřebují," uvedl Chris Fitch, šéf 20 "kapsářů", kteří v rámci programu společnosti TalkTalk naplňují kapsy nic netušících cestujících.

Měly by být rozdány asi tři milióny korun

"Pokaždé, když někomu dám peníze do kapsy, cítím se méně provinile za ta léta, co jsem z nich peníze vybíral," dodal Fitch. Londýnská policie prý byla s programem, v jehož rámci by mělo být rozdáno 100 000 liber (téměř tři milióny korun), obeznámena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám