Hlavní obsah

Céline Dionová čeká druhé dítě, embryo lékaři uchovávali zmražené osm let

– New York

Céline Dionová je podruhé těhotná. Nadšená je především z toho, že se jí podařilo počít v jednačtyřiceti. Její lékař prozradil, že gravidita byla vyvolána uměle a vajíčko oplodněno spermií už před osmi roky. Tak vzniklé embryo čekalo na svůj čas hluboce zmrazené až dodnes. A teď už se vyvíjí v děloze a lékař potvrdil úspěšné těhotenství. „Byla tak šťastná. Stejně jako René. Oba dva jsou nesmírně vděční,“ přiznal doktor Rosenwaks.

Foto: Profimedia.cz

Céline Dionová i její manžel René se na druhého potomka velmi těší.

Článek

Šéf Centra reprodukční medicíny Ronalda O. Perelmana a Claudie Cohenové z newyorské Presbyteriánské nemocnice vytvořil před osmi roky ve zkumavce oplodněním Célinina vajíčka a Reného spermie embryo, které čekalo na svůj čas v tekutém dusíku osm roků. „Je to zatím velmi, velmi raná fáze těhotenství,“ dodal lékař s tím, že je zatím úspěšné donošení miminka nejisté.

Céline si nechala embrya připravit v roce 2000 už kvůli prvnímu těhotenství, z něhož v roce 2001 vzešel prvorozený syn René-Charles. Pak následovalo dlouhé turné v Las Vegas, po němž se rozhodla kanadská zpěvačka pro druhé miminko. „Přišla za námi zpět, aby si nechala opět umístit do těla embryo, protože chtěla další dítě,“ dodal Rosenwaks.

Osm let konzervace zárodku pak podle experta na in vitro oplodnění není žádný problém. „Byla tu už i embrya zmražená déle než deset i patnáct let, která jsme úspěšně umístili a vyústila v těhotenství,“ tvrdí Rosenwaks.

Teď už se všichni těší na fázi, kdy se bude moci o těhotenství hovořit trochu vážněji, kdy se ze zárodku stane plod a s matčiným tělem se spojí placentou. „Ona se cítí dobře. Zatím je to dobré. Já se těším, až uslyším srdce plodu. René a Céline se oba těží na zdravé těhotenství,“ přiznal lékař.

Reklama

Výběr článků

Načítám