Hlavní obsah

Pětiletý chlapec vykradl v Rumunsku svou školku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Rumunská policie vyšetřuje kuriózní kriminální případ, v jehož centru je pětiletý hoch. Policisté v Jirlau zjistili, že hlavou gangu stojícího za mnoha krádežemi je chlapec, který ještě neumí číst ani psát. Na počátku překvapivého zjištění byla rutinní návštěva vykradené školky, kam je zavolal jejich majitel.

Foto: Novinky

Chlapci se stýskalo po oblíbených hračkách, tak si pro ně došel. Ilustrační foto

Článek

Několik pokojů vykradené školky bylo doslova vzhůru nohama. Rozházené předměty, pootvírané skříně a převrácený nábytek, to vše vypovídalo o tom, že pachatelé hledali peníze a drobné cennosti. Když si ovšem policisté promluvili se zaměstnanci, dozvěděli se, že jediné, co z jeslí zmizelo, bylo poměrně velké množství hraček.

Detektivové vyzpovídali sousedy a po poměrně krátké době si přijeli pro dva hochy, jednoho ve věku pouhých pěti let a druhého třináctiletého. Oba dva chlapci žijící v bezprostředním okolí jeslí se po několika chvílích ke zločinu přiznali. Mladší hoch policistům řekl, že už postrádal své hračky v jeslích a nedokázal čekat až do září, aby si s nimi mohl znovu hrát.

Pětiletý chlapec si dobře vypočítal, že školku nezvládne vykrást sám, a tak přemluvil staršího kamaráda, aby mu s vykradením jeslí pomohl. Oba se pak vloupali dovnitř, naplnili dvě tašky hračkami a zmizeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám