Hlavní obsah

Sarkozy s Bruniovou prý plánují potomka

Paříž

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy s manželkou Carlou Bruniovou-Sarkozyovou údajně plánují rodinu. Jejich první dítě by se mělo narodit v roce 2011, což by mohlo zvýšit prezidentovy šance na znovuzvolení v dalším volebním období, spekulují francouzská média podle informací britského listu The Daily Telegraph.

Foto: Philippe Laurenson, Reuters

První pár Francie

Článek

Zvěsti o tom, že si francouzský prezidentský pár stanovil datum početí potomka, přinesl jako první francouzský bulvární časopis Voici. Čtyřiapadesátiletý Sarkozy, který byl už dvakrát ženatý, má tři děti, jeho jednačtyřicetiletá choť, původem z Itálie, má z předchozího vztahu syna.

"Těhotenské eso v rukávu" plánuje dvojice podle týdeníku Voici vytáhnout, aby si zajistila sympatie veřejnosti před příští prezidentskou kampaní v roce 2012, kde bude Sarkozy téměř jistě kandidovat. Tyto pověsti, jejichž zdroj prý pochází z francouzského parlamentu, se šíří už několik týdnů.

Bruniová-Sarkozyová se netají faktem, že dvojice doufá v narození společného potomka: "Nejsem těhotná a mrzí mě to, protože ten stav miluju. Stane se to? Je těžké to odhadnout. Navíc je to mnohem těžší ve čtyřiceti než pětadvaceti," řekla loni v jednom rozhovoru. A letos v březnu se nechala slyšet, že by uvažovala o adopci dítěte, pokud by již nebylo "biologicky možné" mít s manželem vlastního potomka.

Reklama

Výběr článků

Načítám