Hlavní obsah

Vendula Svobodová trénovala prodavačky, krádež padesáti korun se jí nepodařila

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Vendula Svobodová si vyzkoušela roli prodavačky. Kvůli nadaci Kapka naděje si stoupla v pondělí na jednu hodinu za kasu ve známé drogerii. Následujících pět dní půjde výtěžek z označených produktů na nadaci, jejíž je patronkou.

Článek

„Bylo to fajn. Ještě jsem trošku vytrénovala prodavačky,“ smála se prezidentka Kapky naděje Vendula Svobodová. Zatímco zpěvačka Dara Rolins nakoupila produkty za třista korun, Vendula položila na pokladnu jen 250 korun.

„Ježíš, co mám dělat. Chybí tu padesát korun. Přeci to nebudu platit ze svého,“ byla zelená strachy prodavačka a snažila se kvůli manku vyhledat vedoucího. Když si Svobodová všimla panického strachu prodavačky, zakročila. „Jsem vás jen zkoušela, tady to máte,“ smála se Vendula.

„Částka dva a půl miliónu korun půjde na Kliniku dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice v Motole, kam bude zakoupen robot pro monitorování virové infekce,“ vysvětlila Vendula, kam půjde výtěžek z prodeje produktů označených logem.

Svobodová se bude za necelý měsíc stěhovat a tak má doma plné ruce práce. „Jak se říká, lépe vyhořet, než se stěhovat. Kdyby mi chtěl někdo pomoci, bránit se nebudu,“ vysvětlila. Stěhovat se bude do domu svého přítele Patrika Auše. Její současný domov v Říčanech bude procházet velkou rekonstrukcí.

Nadaci Kapka naděje přišly podpořit také Dara Rolins a Tereza Kostková. Herečka se už těší na nový podzimní pořad na ČT s pracovním názvem Duety, který nahradí StarDance. Profesionální zpěváci budou zpívat se slavnými nezpěváky. Kostková bude show moderovat s Alešem Hámou. Marek Eben, který s ní uváděl StarDance, se s Českou televizí nedohodnul.

Reklama

Související články

Tereza Kostková porazila vážnou nemoc

Herečka Tereza Kostková (33) vítězí nad vážnou nemocí štítné žlázy. Už čtyři roky se zákeřná nemoc neozvala a Tereza září štěstím. A nejen to. Populární...

Výběr článků

Načítám