Hlavní obsah

Marilyn Monroe se mnou čekala dítě, tvrdí Tony Curtis

Právo, pur

Líbat se s Marilyn Monroe je jako líbat Hitlera, prohlásil jednou. Zdá se však, že tohle Tonymu Curtisovi nebránilo, aby si s herečkou nezačal milostný románek a nepřivedl ji i do jiného stavu – v době, kdy oba měli vlastní manželství.

Článek

Alespoň tak to hollywoodský veterán popisuje ve svých posledních pamětech nazvaných The Making of Some like It Hot (Jak se natáčelo Někdo to rád horké). Herečka však dítě potratila krátce poté, co jak její manžel, dramatik Arthur Miller, tak i Curtis zjistili, že je těhotná.

Dnes 84letý herec, který spolu s Jackem Lemmonem hrál ve slavném filmu z roku 1959 po boku Monroeové, říká, že jejich příležitostný vztah začal už v roce 1950. „Když jsem byl s Marilyn v posteli, nikdy jsem si nebyl jistý – před, během toho nebo poté – nač vlastně myslela,“ citoval hercovy memoáry na webu britský list The Daily Mail. „Byla herečka. Možná to hrála. Možná hrála roli, o níž si myslela, že ji muž vyžaduje. Nikdy jsem nežádal o víc.“

Podle Curtise však jejich vztah uhasl, dokud se v roce 1958 nesešli znovu při natáčení filmu Někdo to rád horké. Tehdy měl za manželku Janet Leighovou, hvězdu Hitchcockova nesmrtelného hororu Psycho, která čekala jejich druhou dceru Jamie Lee. Manželem Marilyn byl slavný Miller.

Dokončete film a už se nepleťte do našeho života
dramatik Arthur Mille

„Jen jsem  stál a koukal…“

Podle Curtise vzplanul milostný vztah znovu a v témže roce mu Marilyn znovu sdělila, že je těhotná. Herečka, která v roce 1962 v 36 letech zemřela, prozradila tajemství v době, kdy svůj vztah přiznávali Millerovi. „Jen jsem stál a koukal. V místnosti zavládlo takové ticho, že bylo slyšet skřípající pneumatiky na bulváru Santa Monica.“

Miller podle hercových vzpomínek prohlásil, že dítě v žádném případě nemůže být Curtisovo. Když se dramatika zeptal, co by měl dělat, Miller mu údajně odpověděl: „Dokončete film a už se nepleťte do našeho života.“

…Plakala

Curtis napsal: „Zíral jsem na něj asi minutu. Pak jsem pohlédl na ni. Plakala. OK, řekl jsem. To můžu udělat. Otočil jsem se a odešel. Šel jsem do své šatny, zavřel dveře a zamkl.“

Jejich aféra skončila, jakmile byl film dokončen. Později se dozvěděl, že potratila.

Curtis, který má momentálně už pátou ženu – Jill Vandenberg Curtisovou – se hodně rozpovídává o vztahu s Marilyn mimo filmové plátno.

V autobiografii z roku 1993 popisoval, jak ji bral na víkendy do plážového domu Howarda Duffyho v kalifornském Malibu. Líbání s Marilyn přirovnal k líbání Hitlera v loňské knize American prince: A Memoir (Americký princ: Vzpomínky) – i když později tyto poznámky stáhl zpět jako „hloupé“.

Curtis tvrdí, že v Hollywoodu spal málem s každou – od Marilyn po Sharon Tateovou. Zajímavé je, jak upozornil diskusní příspěvek k článku, že obě už jsou už mrtvé a nemohou na hercova slova nijak reagovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám