Hlavní obsah

Učitelka přinutila žáka vykouřit 42 cigaret v kuse za to, že kouřil

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Opravdu neortodoxní metody odnaučování zlozvyků má malajská učitelka angličtiny. Ta totiž poté, co ucítila kouř z jednoho ze svých žáků a našla u něj cigaretu a zapalovač, sáhla po velmi drsném trestu. Provinilce přiměla během dvou hodin vykouřit 42 cigaret v kuse, přičemž musel chlapec kouřit prý až čtyři cigarety najednou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Učitelka použila starou metodu odnaučování kouření, hrozí ji vyhazov. Ilustrační foto

Článek

Jeden z pracovníků školy potvrdil, že učitelka angličtiny podrobila studenta mírně neobvyklému trestu. Uvedl ale, že hoch měl původně vykouřit méně než 42 cigaret, ale byl drzý. Učitelka byla prý rozčilena, když zjistila, že vzorný žák měl ve své skříňce schovanou cigaretu a zapalovač. 

Ačkoliv jsou v malajském školství zákonem povolené fyzické tresty rákoskou (pouze kluků, dívky být trestány nemohou) za kouření, vandalismus či šikanu, podobné neortodoxní tresty povoleny nejsou. Severní ostrov Langkawi něco takového ani vůbec nepamatuje.

"Z toho kluka byl kouř i cítit, ale ani tak to není normální. Takové věci neděláme často," uvedl poněkud dvojsmyslně zástupce školy, kde se incident udál.

Škola se již strýčkovi žáka, který podal trestní oznámení na policii, když se o trestu dozvěděl, omluvila. Jak bude sveřepá učitelka potrestána, není zatím jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám