Hlavní obsah

Pracovnici centra proti prasečí chřipce vyhodili z práce, když sama onemocněla

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emily Morganová pracovala v call centru proti prasečí chřipce v anglickém Plymouthu. Radila lidem, jak nemoc poznají, a jak se při příznacích chovat. O práci však přišla poté, co sama prasečí chřipkou onemocněla a její zaměstnavatel to zjistil.

Článek

Když se po nemoci chtěla vrátit do práce, ostraha budovy jí řekla, že je na seznamu lidí, kteří nemají dovoleno vstoupit.

"Je to až směšné. Po uzdravení jsem měla spíš pocit, že teď budu práci dělat lépe, když vím, jak se nemocní opravdu cítí," citoval Morganovou list Daily Mail. Kolegy v centru bez obav informovala o tom, že nemoc má, nemyslela si, že by v tom mohl být nějaký problém.

Jednadvacetiletá dívka v centru pracovala jako studentka na letní brigádě, měla tam strávit tři měsíce. Podobných center funguje ve Velké Británii několik, byla otevřena na konci června. Británie je zatím prasečí chřipkou nejvíce postiženou zemí v rámci Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám