Hlavní obsah

Nejstarší italský vězeň nechce opustit svou celu

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie

Antonio Dessì (82) nechce opustit vězení. Tento zřejmě nejstarší trestanec v Itálii trvá na tom, že zbytek svého života stráví za mřížemi, napsal deník Il Corriere della Sera.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Nejstarší italský vězeň odmítá i po vypršení trestu opustit svou celu.

Článek

Dessìmu, který se nachází ve vězení Lanusei v sardinské provincii Ogliastra, vyprší trest příští rok v březnu. Úřady mu již nyní nabídly alternativní ubytování po zbytek trestu, a to v domově důchodců, muž o tom ale nechce ani slyšet.

„Je to absurdní. Pokud nezmění názor, zůstane až do března ve vězení,“ prohlásila předsedkyně asociace „Socialismus – práva a reformy“ a bývalá levicová radní Maria Grazia Caligarisová, která se věcí zabývá.

Dessì se již nechal slyšet, že Lanusei opustí, jen pokud se bude moci vrátit do svého domu. Odborníci ale již rozhodli o tom, že stavení, ve kterém muž před zatčením pobýval, bude kvůli havarijnímu stavu zdemolováno. Soudnímu úředníkovi ani sociálním pracovníkům, dokonce ani jeho vnukovi se však trestance nepodařilo přesvědčit.

Caligarisová nad tím vrtí hlavou: „Jeho odhodlání je neuvěřitelné i proto, že vězení Lanusei, kde jsou drženi především pachatelé sexuálních deliktů, je přeplněné."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám