Hlavní obsah

Známá kočka Sybil z Downing Street zemřela

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie

Sídlo britské vlády osiřelo. Stanice BBC včera oznámila, že pošla kočka Sybil, která se zabydlela na Downing Street krátce po příchodu labouristického premiéra Gordona Browna v roce 2007. A pravděpodobný vítěz příštích voleb, lídr konzervativců David Cameron, přítomnost domácích mazlíčků v brzké době neplánuje.

Foto: Profimedia.cz

Downing Street č.11 je zřejmě na delší dobu bez domácího mazlíčka.

Článek

Sybil patřila ministru financí Alistairu Darlingovi, jehož rezidencí je číslo 11 na Downing Street, tedy v sousedství čísla deset – sídla premiéra. „Je těžké omezit pohyb kočky, Sybil mohla běhat po obou domech,“ řekl Darlingův mluvčí s tím, že premiér ani jeho žena Sarah s tím neměli problém. Černobílá kočka pošla v pondělí v domě jednoho rodinného přítele.

Sybil byla první kočkou, která se usadila na Downing Street od příchodu labouristů Tonyho Blaira k moci v roce 1997. Jejím předchůdcem byl potulný kocour Humphrey, který do rezidence přišel v roce 1989, kdy v čele vlády byla Margaret Thatcherová a po ní John Major. Humphrey opustil slavnou adresu šest měsíců po Blairově nástupu, skonal v roce 2006.

Cameron, jehož konzervativci udržují před labouristy bezmála 20procentní náskok, se svěřil, že zvířata na Downing Street neplánuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám