Hlavní obsah

Na Žižkově vyrostlo Pohádkové království pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třímetrové muchomůrky, pětimetrový pařez jako příbytek pro loupežníky nebo perníkovou chaloupku uvidí děti v novém Pohádkovém království, které ve středu otevřelo své brány v Praze na Žižkově. V zábavním parku na motivy klasických českých pohádek se nachází 50 pohádkových postav na ploše 1500 metrů čtverečních. Slavnostní pásku přestřihla patronka projektu Dáda Patrasová.

Článek

"V okolních zemích je spousta Disneylandů a západní zábavní produkce, a proto jsme chtěli udělat český park s pohádkami z našeho mládí," řekl mluvčí projektu David Vozdecký.

Tvůrci se nechali inspirovat například pohádkami o Perníkové chaloupce, Šípkové Růžence, Dlouhém Širokém a Bystrozrakém nebo Větrníkovi a Měsíčníkovi. Součástí programu by podle Vozdeckého měly být i filmové projekce, divadelní vystoupení a interaktivní výtvarná dílna.

"Přála bych si, aby se (Pohádkové království) nikdy nezbavilo kouzel a aby dětem dělalo radost a aby si ho děti nejen prohlížely, ale i se zapojily do světa fantazie," řekla Patrasová . Prozradila, že by se zde do budoucna měla objevit i žížala Jůlie, se kterou se pravidelně objevuje na televizních obrazovkách.

Království je v bývalé prádelně

Areál Pohádkového království je na Žižkově v prostoru bývalé prádelny v blízkosti tramvajové zastávky Chmelnice. Jeho vybudování trvalo šest měsíců a podle ředitele Richarda Balvína, který se podílel také na provozu projektu Mořský svět na pražském Výstavišti, se celkové náklady pohybují kolem sedmi milionů korun.

Veřejnosti bude areál otevřen denně od 09:00 do 18:00 a vstupné bude 90 korun pro děti od tří do 15 let a 170 korun pro dospělé. Děti do tří let mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám