Hlavní obsah

Čínský pár byl oddán v šatech z živých včel

Novinky, Jakub Kynčl
Peking

Pokud nemáte rádi hmyz, tak asi neoceníte nápad čínských novomanželů, kteří byli během svatebního obřadu doslova obsypání včelami. Li Wen-chua a Jen Chung-sia jsou oba nadšení včelaři, a tak je značně symbolické, že si řekli své "ano" za přítomnosti tisíců včel na svých tělech.

Článek

Asi opravdu pouze velmi nadšení včelaři mohou zvládnout to, co zaměstnanci lesního závodu v Nan-chu Li a Jen. Oblečeni do hávu včel si dali svůj první oficiální polibek navzdory tomu, že svědci i ostatní svatebčané si drželi od zamilovaného páru bezpečný odstup.

"Pracuji se včelami už dvacet let a pro náš velký den to tak byla poměrně jasná volba. Mimo to jsem chtěl také stanovit světový rekord v 'obléknutí se' do největšího počtu včel. Každý jsme si navíc na svou hlavu položili jednu včelí královnu," uvedl manžel Li Wen-chua.

"Bohužel nebylo možné spočítat, kolik včel jsme na sobě přesně měli a hádám, že odhad by nestačil," dodal smutně Li.

"Byl to neuvěřitelný pocit, mít na svém těle doslova koberec hýbajících se živých včel. Cítila jsem, jak se hýbou okolo mě, bylo to úžasné. Vždy jsem včely milovala, ale toto byla úplně nová zkušenost," řekla novomanželka Jen Chung-sia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám