Hlavní obsah

Miss Lutovská si na Miss Universe poveze šaty za statisíce

– Praha
Novinky, Jakub Kynčl

Česká Miss 2009 Iveta Lutovská si na Miss Universe poveze drahocenné šaty, na jejichž zakoupení by nestačil ani roční plat průměrného Čecha. Šaty, v nichž bude soutěžit s dívkami z mnoha zemí světa o korunku královny krásy všehomíra, si vyzkoušela ve středu 22. července v beauty salonu Visage for Stars v Praze a nenechala nikoho z přihlížejících na pochybách, že by se mohla utkat na Bahamách mohla utkat o ty nejvyšší příčky.

Článek

První z šatů, které si Lutovská poveze, pocházejí z kolekce světoznámé módní návrhářky českého původu Blanky Matragi. Jsou modré a ručně malované.

Neméně originální je národní kostým, který Blanka Matragi vytvořila speciálně pro Ivetu a Česká Miss v něm bude bezesporu vynikat. Jsou to zelené šaty s motýlím motivem, který se velmi často objevoval v období české secese a art deca.

„Tehdy vzniklo v České republice mnoho světově proslulých děl v oblasti řemeslné výroby, hlavně ve sklářství a šperkařství, ale i v architektuře či v nábytkářské tvorbě. A samozřejmě v tvorbě plakátové, v níž se nejvíce proslavil Alfons Mucha. Právě z této významné epochy české historie můj návrh vychází,“ uvedla na zkoušení šatů Blanka Matragi.

Hodnota šatů činí několik set tisíc korun. Jako dárek poveze na pohádkové Bahamy kolekci vltavínů, kamenů symbolizujících jižní Čechy. Finále čeká Ivetu skoro přesně za měsíc - 23. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám