Hlavní obsah

První klonovaní Psi zítřka slouží při proclívání v Jižní Koreji

Novinky, Jakub Kynčl
Soul

V Jižní Koreji jsou opět o kousek napřed. Tamní celní úřad totiž začal využívat klonované psy na kontroly zavazadel. Šest mladých psů bylo naklonováno z nadaného kanadského labradora. Do služby se přihlásili poprvé po 16 měsíců dlouhém výcvikovém programu. Aby to bylo aspoň trochu zamotané, tak se všichni jmenují stejně - Toppy (TOmorow´s puPPY - Pes zítřka).

Článek

Jižní Korea sáhla po klonovaných labradorech z jednoduchého důvodu. Prý je totiž extrémně složité najít kvalitní čichače. Jsou navíc nejlevnějším prostředkem, který pomáhá snížit nelegální převoz drog či různých nebezpečných substancí přes hranice.

Přibližně jen 30 procent přirozeně narozených psů vhodných plemen je schopno složit zkoušky, které jim umožňují zajímavou práci vykonávat. Korejci však tvrdí, že díky klonování by toto číslo mohlo stoupnout až k 90 procentům.

Psi naklonovaní z labradora Chase jsou první klonovaní psi na světě, kteří pomáhají člověku v nelehkém povolání. Podle mluvčího letiště v Soulu skupina psů pracuje lépe než ostatní přirozeně narození psi, kteří na letišti pracují.

Najdou se však i tací, kteří se domnívají, že tato forma psí eugeniky je zcela nevhodná a navíc se tak zesiluje nebezpečí, že se ji někdo pokusí časem aplikovat i na člověka v duchu nacistických programů z dob druhé světové války.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám