Hlavní obsah

Pořešín patřil dětem z Arpidy

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořešín nad Malší

Trosky středověké hradu Pořešína nad Malší nedaleko jihočeské Kaplice patřily v sobotu bezmála osmdesátce kluků a holčiček z českobudějovického centra pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením Arpida o.s.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Článek

Odpoledne plné zábavy ve stylu japonského středověku, kde nechyběli souboje samurajů, možnost se svést na oslíkovi či koníkovi v doprovodu samuraje  připravilo pro Arpidu občanské sdružení Hrady na Malši.

„ Je to perfektní. Parta kolem pana Radka Kocandy připravila pro naše děti pořešínské odpoledne už podruhé,“ řekl Právu organizátory ředitel Arpidy Jiří Jankovský. Dodal, že zábavné odpoledne, jehož se s dětmi účastní i rodiče, je v podstatě tečka za letošním školním rokem. „Budeme se snažit aby dnešní setkání nebylo poslední a mohli jsme je zase pro kluky a děvčátka z Arpidy zase zopakovat. Moc mám při přípravě pomohla odbornými radami Česko-japonská společnost,“ řekl Právu předseda sdružení Radek Kocanda.

Reklama

Výběr článků

Načítám