Hlavní obsah

Hřbitov ve Wimbledonu nechával lidi za poplatek parkovat na hrobech

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Wimbledon je jednoznačně nejznámější tenisový turnaj na světě, přinejmenším tedy na travnatém povrchu. Každým rokem se v této londýnské čtvrti svádí velký boj o parkovací místa. Kostel Svaté Marie nechával parkovat tenisové fanoušky na hrobech těch, jejichž potomci nejsou dohledatelní.

Článek

Kostel vybíral za parkování 20 liber denně a peníze využíval pro tři charitativní nadace.

Zástupci kostela však nyní uznali, že přestože automobily parkovaly na jejich pozemcích každoročně, letos už to přesáhlo únosnou mez. Některé z vozů totiž parkovaly i na hrobech starších 200 let. Jako výsledek přestal kostel na svém pozemku zcela umožňovat parkování.

"Bylo nám řečeno, ať vjedeme a zacouváme mezi náhrobky. Říkala jsem si, že to je opravdu divné, ale udělala jsem to a šla na tenis," uvedla Melanice Allcocková, která parkování na hřbitově také využila.

Mluvčí kostela, který se nachází zhruba kilometr a půl daleko od centrálního kurtu uvedl, že kostel tuto službu nabízí lidem už dlouhá léta. Přiznal však, že letos došlo k parkování na opravdu nevhodných místech a pozemky kostela během vyšetřování, jak k celé situaci mohlo dojít, nebudou k parkování využívány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám