Hlavní obsah

Basketbalista zachránil umírajícího delfína svou dlouhou rukou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Zábavní vodní park Polar Ocean Park v Číně najal bývalého dlouhorukého basketbalistu Čanga Jou-lianga, aby se pokusil zachránit umírajícího delfína. To, co zpočátku vypadalo jako velmi šílený nápad, však skončilo úspěchem a samička delfína zřejmě díky obětavému sportovci přežije.

Článek

Obří Čang Jou-liang, který měří 216 centimetrů, zachránil život samičce delfína Lindě poté, co spolkla plastový obal, který se jí zaklínil v žaludku. Zaměstnanci vodního parku si nevěděli s Lindou rady.

Poté, co ztratila Linda úplný zájem o stravu, a přestala dokonce provádět i svůj oblíbený trik, při kterém kradla ryby z kbelíku u kraje nádrže, zaměstnanci parku se rozhodli pro rentgen, který jasně ukázal, že je něco v nepořádku v oblasti žaludku.

"Zdála se neustále velmi podrážděná a neměla vůbec apetit. Měli jsme strach, že je nemocná," uvedl tiskový mluvčí parku a dodal, že pomůcky veterinářů nebyly tak dlouhé, aby mohly dosáhnout až do Lindina žaludku.

Zotaví se do týdne

Zaměstnance zoo naštěstí napadlo zažádat o pomoc v tamějším sportovním výboru, který je odkázal na obřího basketbalistu. Ten ochotně pomohl a svou více než metr dlouhou rukou za pomoci deseti zaměstnanců objekt Lindě vytáhl ze žaludku.

Veterináři tvrdí, že by se Linda měla z nepříjemného zážitku plně zotavit během jednoho týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám