Hlavní obsah

V Indii uctívají žábu, která neustále rychle mění barvu

– Thiruvananthapuram
Novinky, Jakub Kynčl

V indickém městě Thiruvananthapuram, které je metropolí státu Kerala, uctívají nového "boha". Je jím žába měnící každou chvíli barvu. Stvoření již zkoumají přední indičtí zoologové. Žába je extrémně přísně chráněna a od doby, kdy byla objevena, se ji v její domovině pokusilo zahlédnout už několik desítek tisíc lidí.

Článek

Podivné žábě však hrozí smrt a není jasné, zda krizový stav nezpůsobil stres. Podle Reji Kumara, který žábu objevil a sleduje ji, totiž živočich přestal přijímat potravu. Snažil se jí krmit vším možným, žába ovšem jakoukoliv výživu odmítá. 

Když Kumar žábu objevil, tak měla bílou barvu. Brzy ji však začala měnit na žlutou a než ji donesl domů, tak byla zcela šedá. Během noci pak svou barvu změnila na tmavě žlutou a nakonec dokonce předvedla i průhlednou. V ten moment jí prý byly vidět dokonce i vnitřní orgány.

"Zdálo se to být úplně zázračné, že může žába takto měnit barvu. Lidé nyní přicházejí a chtějí ji uctívat a modlit se k ní.

Profesor Oommen V. Oommen z tamější univerzity uvedl, že žába měnící barvy není sama o sobě nic zvláštního. Některé žáby tuto schopnost mají proto, aby odstrašily predátory, řekl deníku Sun, ale dodal: "Z toho, co jsem slyšel, však tato žába mění barvu tak často, že je to přinejmenším neobvyklé. Jistě to bude stát za podrobnou studii."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám