Hlavní obsah

Fanoušci navrhli Berlusconiho na Nobelovu cenu

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě neutichl šum kolem osobního života kolem italského premiéra Silvia Berlusconiho (72) a už ho příznivci navrhli na Nobelovou cenu za mír. „Ital nedostal Nobelovu cenu od roku 1907,“ řekl právník Gianmario Battalia, který iniciativu odstartoval a o němž list International Herald Tribune napsal, že vypadá, že to myslí vážně.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Battalia dodává, že Berlusconi sehrál významnou roli v loňském konfliktu mezi Ruskem a Gruzií, když využil svých vazeb na ruského premiéra Vladimira Putina. „Pomohl ho ukončit a zachránil tak lidské životy,“ řekl právník.

Mnozí však jeho tvrzení zpochybňují s tím, že něco podobného je nepravděpodobné. Premiérovi stoupenci současně upozorňují na jeho snahu o dohodu s Libyí a návrhy pro Blízký východ.

Všechny Berlusconiho kontroverzní kauzy, včetně jeho údajného poměru s osmnáctiletou dívkou Noemi Letiziovou, však vůbec nezajímá tzv. novou komisi pro Nobelovu cenu zformované kolem Battaliy. „Ministerský předseda nás nijak nepodporuje. jde výlučně o iniciativu jeho fanoušků,“uzavírá Battalia, člen Berlusconiho strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám