Hlavní obsah

Barack Obama patří mezi sto nejvlivnějších světových celebrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi stovku současných nejvlivnějších celebrit světa zařadil americký ekonomický časopis Forbes i amerického prezidenta Baracka Obamu. Ten se tak stal první hlavou státu, která se během výkonu funkce dostala do tohoto každoročního žebříčku. Seznam zahrnuje hlavně pěvecké a filmové hvězdy a kombinuje dvě hlavní kritéria: výši výdělků slavných a míra publicity, jaké se jim dostalo během posledních 12 měsíců.

Článek

Obama získal 49. příčku, zatímco špičku žebříčku obsadila herečka Angelina Jolie s příjmy 27 milionů dolarů. Na druhé místo z loňského prvního klesla hvězda americké televizní talkshow Oprah Winfreyová, jejíž výdělky přitom Forbes stanovil na rekordních 275 milionů dolarů. Na třetí příčce letos skončila zpěvačka Madonna, která byla loni jen 21.

K lepší pozici jí pomohly nejen příjmy 110 milionů dolarů, ale hlavně to, že obsazovala první stránky novin v souvislosti se svým koncertním turné Hard Candy. Tisk se také hodně věnoval jejímu rozvodu s britským režisérem Guyem Ritchiem a snaze adoptovat další dítě z afrického Malawi.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER, Reuters

Angelina Jolie a Brad Pitt si stále drží pověst nejkrásnějšího hereckého páru.

"Obama je nesporně nejslavnější osobou na světě. Jeho historická prezidentská kampaň mu pomohla prodat miliony výtisků jeho knihy; dostal se na obálky mnoha časopisů," řekla agentuře Reuters Lacey Roseová z Forbesu. Lidé se podle ní o Obamu zajímají jako o prezidenta, hlavu rodiny i jako o celebritu.

Na další místa první desítky se dostaly další americké celebrity: zpěvačka Beyoncé Knowlesová, golfista Tiger Woods, rocker Bruce Springsteen, režisér Steven Spielberg, herečka Jennifer Anistonová, herec Brad Pitt a basketbalista Kobe Bryant.

Britská autorka příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera J.K. Rowlingová, která byla loni na deváté příčce, nyní z žebříčku vypadla, podobně jako loni šestý herec Johnny Depp.

První desítka nejvlivnějších světových celebrit za rok 2009 podle magazínu Forbes:
1.Angelina Jolieová
2.Oprah Winfreyová
3.Madonna
4.Beyoncé Knowlesová
5.Tiger Woods
6.Bruce Springsteen
7.Steven Spielberg
8.Jennifer Anistonová
9.Brad Pitt
10.Kobe Bryant

Reklama

Související články

Nejkrásnější ženou světa je Angelina Jolie

Herečka Angelina Jolieová byla v internetovém hlasování časopisu Vanity Fair zvolena s 58 procenty hlasů nejkrásnější ženou světa. Na druhém místě za ní...

Výběr článků

Načítám