Hlavní obsah

Pražská zoo o víkendu otevře nový pavilón pro lachtany

– Praha
Novinky, jas

Lachtani v pražské zoo se dočkali nového pavilonu, který bude slavnostně otevřen v sobotu. Ploutvonožci nebyli v zoo k vidění od loňského února, kdy byla zahájena rekonstrukce starého bazénu. Vedení zoo v souvislosti s otevřením nového pavilonu hovoří jako o nejdůležitější akci letošní sezóny.

Článek

Do nové expozice se vrátí pětice lachtanů jihoafrických, přičemž dva z nich jsou potomky lachtaního samce Gastona, jehož nedobrovolná cesta po Labi se stala jedním ze symbolů povodní v roce 2002. Právě pavilony lachtanů a tučňáků byly při povodních zásadně poškozeny a muselo dojít k jejich kompletní rekonstrukci. Lachtani byli proto přesunuti do zoo v Ústí nad Labem.

Nově otevíraný pavilon nabídne návštěvníkům autentickou scenérii skalnatého mořského pobřeží a bazén o rozloze bezmála 400 metrů čtverečních. Jeho součástí je lachtaní skluzavka a návštěvníci také budou moci nahlédnout pod vodní hladinu. K dispozici bude také návštěvnická tribuna.

Lachtany bude možné každý den pozorovat při představení, v němž budou za asistence chovatelek předvádět své schopnosti. Rekonstrukce pavilonu přišla na 39 miliónů korun.

Slavnostní otevření proběhne v sobotu od 11 hodin a zúčastní se jej mimo jiné herec a moderátor Marek Eben či pražský primátor Pavel Bém.

Reklama

Výběr článků

Načítám