Hlavní obsah

V Peru se narodila holčička se třema nohama

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Esmidia Rojas Fonsecaová je výjimečná holčička. Otec ji přivezl do nemocnice devět dní po narození a lékaři se nestačili divit, dívenka má totiž tři nohy. Třetí dolní končetina je podle lékařů pravděpodobně pozůstatkem nedovyvinutého siamského dvojčete.

Článek

"Ano, ač se to zdá zvláštní, tak jde o siamské dvojče, přesneji o část druhého siamského dvojčete. Jinými slovy, máme před sebou jedno děvčátko spojené s částí dalšího děvčátka. Z druhého dítěte zde vidíme část pánve, zevní genitálie, a část nohy," řekl ředitel tamějšího dětského zdravotního institutu Roberto Šimabuku.

Dívka bude vyšetřena specialisty, kteří určí, jestli některé z částí nedonošeného siamského dvojčete neohrožují její vnitřní orgány, a tedy i život.

"Potřebujeme pro ni opravdové odborníky - genetické specialisty, otropedy, chirurgy - mnoho odborníků, které zde momentálně nemáme k dispozici," řekl Šimabuku a dodal, že se dívka narodila chudým farmářům, nicméně zdravotní pojišťovna prý pokryje náklady na její léčbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám