Hlavní obsah

Mluvčí Bílého domu zabavil korespondentovi na tiskovce zvonící telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Nebývalé veselí provázelo tiskovou konferenci Bílého domu. Tiskový tajemník Robert Gibbs se právě chystal vysvětlit novinářům prezidentovo rozhodnutí nepublikovat záběry z tvrdých výslechů podezřelých teroristů, když zazvonil někomu mobil. A ne jednou.

Foto: Reuters

Tiskový tajemník Robert Gibbs (vlevo) si na tiskovce s novináři užil. Několikrát ho vyrušily neztlumené mobilní telefony.

Článek

"Nastavte si vibrace, my už to udělali předtím," reagoval Gibbs na první zvonění a chtěl pokračovat dál. Nemohl, přerušilo jej stejné zvonění. Gibbs zachoval tvář a s ledově klidným výrazem zašel ke korespondentovi Johnu Gizzimu a požádal ho o telefon: "Dejte mi to."

"To je rozšířená technika výslechu," poznamenal někdo z auditoria. To bylo zdrojem nevázaného veselí. Novináři připomínali partu rozdováděných školáků.

Gibbs pak se zabaveným telefonem odešel stranou a za druhými dveřmi telefon odhodil. "On s ním hodil," žaloval Gizzimu jeden z kolegů. Gibbs však "oloupeného" novináře ujistil, že pomocník telefon chytil. A chtěl pokračovat v odpovědi na otázku zástupce televize ABC.

Tentokrát ho přerušilo jiné zvonění. Bill Plante ze CBS si však teatrálně svůj mobil chránil před Gibbsem. Hovor přijal a odešel pryč z místnosti.

Bílý dům informaci o tiskové konferenci doplnil o ujištění, že zabavený stařičký mobil Motorola  byl Gizzimu vrácen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám