Hlavní obsah

V prokletém hotelovém pokoji vznikl požár, majitelé viní ducha

– Ramsey
Novinky, Jakub Kynčl

O Velké Británii se říká, že je zemí duchů. Budovy staré stovky let, povětšinou nevlídné počasí a mnoho starých legend, to vše nahrává tomu, že třetina Britů věří v duchy. Do této skupiny se řadí i majitelé rodinného hotýlku George v městečku Ramsey. Tam před několika dny vypukl v jednom z pokojů požár a majitelé mají o viníkovi jasno.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Plameny zachvátily jen jediný pokoj, ten, kde prý straší. Ilustrační foto

Článek

Zhruba deset lidí, včetně tří hostů, muselo ve spěchu před čtvrtou hodinou ranní opustit 400 let starou budovu hotelu George v městečku Ramsey. V hotelu se spustil kouřový poplach, který poprvé zazněl ve skladu v nejvyšším patře a postupně se šířil dále.

"Samozřejmě nemáme důkaz o tom, že by to byl nějaký paranormální jev, ale je hodně shod okolností," uvedla hotelová kuchařka Jean Axelsenová.

Hasiči viní zkrat

Její pravá identita je neznámá, ale rodina, která hotel provozuje, jí říká Mary a domnívá se, že je to jedna z předchozích majitelek hotelu.

"Je zvláštní, že požár vypukl jen v této místnosti a nerozšířil se dále. V pokoji navíc nebyl žádný elektrický přístroj zapojený do zásuvky. Je to opravdu jen skladiště. Podle hasičů však došlo k elektrickému zkratu," řekla Axelsenová.

Duch měl zemřít na následky požáru

"Samozřejmě, že někde v hlavě mám myšlenku, že by za tím mohlo být něco jiného, než zkrat, ale Mary by nám nikdy neublížila a navíc nesnáší oheň. Zemřela následkem vdechnutí kouřových výparů, a tak by jistě nechtěla další požár. Nesnáší oheň natolik, že krade lidem zapalovače a sfoukává svíčky," dodala kuchařka.

Dcera kuchařky, hotelová manažerka Louise Axelsenová (28), pak jen dodala: "Mary nám nevadí. Zvyknete si na to, že ji máte okolo sebe. Když pracujete tady, plně si uvědomujete, že jsou okolo vás duchové."

Reklama

Výběr článků

Načítám