Hlavní obsah

Španěl byl s vyrážkou hospitalizován na psychiatrii

Madrid

Chaos a panika ohledně onemocnění zvanému prasečí chřipka nabývají nevídaných rozměrů. Španěl, který navštívil svého ošetřujícího lékaře s běžnou vyrážkou, se nedočkal pomoci, již očekával. Doktoři se obávali, že se v Mexiku na dovolené nakazil prasečí chřipkou, a hospitalizovali jej na psychiatrickém oddělení pro choromyslné pacienty a vězně.

Foto: Profimedia.cz

Pacient zbytečně strávil za mřížemi tři dny.

Článek

Muž lékaři přiznal, že byl v Mexiku, a v ten okamžik byl převezen do madridské nemocnice Carlose III. Tam se jej personál tak bál, že ho nutili, aby se sám vyšetřil, a sami stáli za oknem.

Tři dny za mřížemi kvůli vyrážce

Podle listu El País strávil muž za mřížemi tři dny. Zdravotní personál jej varoval, že kdyby se pokusil odejít, mohl by být stíhán podle předpisů na kontrolu epidemií. Ty Španělsko přijalo jako reakci na chřipkový virus, který v Mexiku zabil několik desítek lidí.

Než se nakonec ukázalo, že pacient je kromě vyrážky zdravý, hodně si vytrpěl. Byl zavřen v přetopené místnosti s okny, která se vůbec nedala otevřít.

"Myslel jsem si, že je to kvůli infekci. Že se bojí, že by mohl oknem virus uniknout. Potil jsem se tam jak kuře na pekáči. Pak jsem se ale dozvěděl, že jsem na oddělení pro vězně a psychiatrické pacienty," dodává muž.

Mluvčí nemocnice Carlose III. se k celé záležitosti zatím nevyjádřil.

Reklama

Související články

Na prasečí chřipku zemřel první Kanaďan

V Kanadě zemřel první člověk na prasečí chřipku. Kanada je tak po Mexiku a USA třetí zemí světa, kde někdo na virus A (H1N1) zemřel. Obětí je žena z provincie...

Výběr článků

Načítám