Hlavní obsah

Skotská vesnice obvinila BBC, že jí předpovídá špatné počasí

– Carrbridge
Novinky, Jakub Kynčl

Zástupci skotské vesničky Carrbridge údajně přišli na to, proč k nim nejezdí žádní turisté. Jedním ze stěžejních důvodů by měla být konstantně nepříznivá předpověď počasí, kterou BBC pro jejich vesnici neustále přináší. Jejich tvrzení jsme ověřili a musíme jim dát za pravdu. V době, kdy mělo být podle BBC deštivo, tak na webkamerách z bezprostředního okolí je jasno a po dešti ani vidu.

Foto: koláž, Novinky

V oblasti by měl být silný déšť. Webkamery z nejbližšího okolí vesnice však naznačují opak.

Článek

Vesnice obviňuje BBC, že  pro ni neustále předpovídá deštivé počasí, navzdory tomu, že je mnohdy slunečno a sucho. Občané vesnice, která se nachází v oblasti skotských Highlands, si britskému gigantovi stěžují opakovaně. Snižuje to prý jejich reputaci a oblibu u turistů.

Ve vesnici, která leží v Cairngormském národním parku mezi městy Inverness a Aviemore se nachází mimo jiné zábavní park. Většina ze 700 obyvatel se živí turistickým ruchem, a tak jim předpověd počasí v podání BBC leží pořádně v žaludku.

Dělají si už vlastní předpověď

Oblast vesnice Carrbridge má přitom méně srážek než mnoho jiných částí Highlands. Místní se snaží nezájem BBC řešit tak, že odkazují potenciální návštěvníky na stránky, kde podle nich naleznou pravdivou předpověď počasí.

Foto: Profimedia.cz

Most Old Packhorse je nejstarší stavbou vesnice Carrbridge, pochází z roku 1707. Byl značně poničen při povodních roku 1829. Zbyla z něj jen úplná kostra, na kterou by se z bezpečnostních důvodů již nemělo vstupovat.

"Předpověď počasí v této oblasti je obtížná, počasí se zde často radikálně mění doslova z hodiny na hodinu. Ve dnech, kdy máme zataženo a sem tam poprchává, tak BBC informuje, že konstantně prší či nejméně aspoň přeháňky. Zjevně vychází z toho, že základní stav počasí v naší vesnici je déšť a nic tím tak nezkazí. Vyzývám BBC, aby nazývala stav pravými slovy a nahradila slovo přeháňky pravdivým výrazem 'převážně sucho'," uvedl zástupce zábavního parku Danny Fullerton.

Reklama

Výběr článků

Načítám