Hlavní obsah

Policie chce vyrábět neprůstřelné vesty z látky na podprsenky

Právo, BBC, aa

Policie v americkém Detroitu se zpola vážně zabývá myšlenkou, že své příslušníky vybaví neprůstřelnými vestami z látky na podprsenky. Alespoň tak reagoval seržant Eren Stephens Bell pro místní média po incidentu s ozbrojenými lupiči.

Článek

Nejmenovaná žena (57) na předměstí Detroitu zpozorovala tři muže, kteří se chystali vloupat do sousedního domu. Jeden z lupičů po ní vypálil z pistole a trojice uprchla. Vystřelená kulka mířila přímo na srdce, ženu však zachránila kovová vlákna v podprsence.

„Látka zpomalila kulku, takže žena sice utrpěla zranění, ta ale neohrozila její život,“ řekl seržant Bell. Žena mohla být z nemocnice propuštěna ještě týž den. „Potřebovali bychom něco takového na naše vesty, je to velmi odolná látka,“ dodal policista.

Je to během posledních dnů už druhý případ, kdy podprsenka odvrátila smrtící výstřel. V polovině dubna vyvázla Ivonette Oliveirová při ozbrojeném přepadu autobusu v brazilské Bahíi. Svou podprsenku „vycpala“ smotkem bankovek, takže náhodná střela způsobila jen pohmožděninu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám