Hlavní obsah

Ředitel pohřebního ústavu našel čtyři sta let starou mumii kočky

Ughborough

Renovace domů přinášejí různá překvapení. Když se pustil Brit Richard Parson (42) do rekonstrukce svého stovky let starého domu, zřejmě nečekal, že v základech svého historického domku objeví neuvěřitelně zachovalou mumii kočky. Ta je stará přibližně čtyři sta let.

Článek

"Zedníci strhávali jednu z koupelen v patře a najednou spatřil znovu světlo světa tenhle drobeček. Je to ale dost děsivý a podstatně větší kousek než běžná domácí kočka," informoval Parson.

Majitel domku a tím pádem i mumifikované kočky se domnívá, že se zvíře buďto vplížilo do zdi samo od sebe a zaklínilo se tam, nebo ho tam vložil bývalý majitel jako ochranu proti zlým duchům.

Sousedé v městečku Ughborough v hrabství Devon řekli Parsonovi, který vede místní pohřební ústav, že kočku našli už bývalí majitelé domku. Vrátili ji ale na původní místo. Parson se tedy rozhodl, že udělá totéž. "Je to kus dějin naší vesnice. Dodává domku kouzlo," řekl hrdý majitel čtyřsetleté kočky.

Kočky trpěly pro lidskou ochranu

"Kočky byly často vkládány do zdí na ochranu proti čarodějnicemi, uřknutím a hlodavci," vysvětluje Dr. Marion Gibsonová, odbornice na čarodějnictví z University of Exeter.

U domku se našla i dětská botička. Ta prý sloužila jako talisman pro štěstí, když zde bydlel švec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám