Hlavní obsah

V londýnském baru se lze opít ze vzduchu

Londýn

Bar Alcoholic Architecture na Ganton Street v Londýně patří ke světovým raritám. Člověk se tam pořádně opije i tehdy, když vůbec nic nepije. V podniku s modrým portálem stačí vdechovat vzduch, který majitelé sytí aerosolem z ginu a toniku. Už po čtyřiceti minutách pobytu uvnitř baru se člověk cítí opile.

Foto: Profimedia.cz

V baru vdechujete gin s tonikem, pokud dáváte přednost jinému alkoholu, máte smůlu.

Článek

A kdo si do podniku vyrazí a chce v něm pobývat, musí se smířit s faktem, že to bude tak trochu hra na fetišisty v pláštěnkách. Každý host při vstupu dostane oblek z igelitu chránící oblečení před zvlhčením.

Interiér baru pak zdobí obří citrusové plody a maxibrčka, takže má člověk po chvíli pocit, že je součástí obřího koktailu. Z reproduktorů se neline žádná moderní hudba, ale zvuk ginu tekoucího na kostky ledu a zalévaného šumivým tonikem.

Do baru se najednou vejde čtyřicet lidí, které s úsměvem vítají majitelé Sam Bompas a Harry Parr. Alcoholic Architecture se nachází v centru města na Ganton Street ve čtvrti Newburgh.

„Je to něco, co jsme chtěli vytvořit už dávno,“ tvrdí Bompas. A Parr dodává: „Prostě jsme do vzduchu vypařili koktejl.“

Vdechovat gin s tonikem lze v baru od 23. do 25. dubna, kdy akce skončí. Vstupenka dovnitř stojí pět liber (asi 150 korun) a otevřeno je ve vybrané dny od sedmi do devíti večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám