Hlavní obsah

Churchillův papoušek už 67 let baví turisty na Floridě

Miami

Zatímco Winston Churchill odpočívá v pokoji už čtyřiačtyřicet let, jeho slavný papoušek Pinky se těší stále dobrému zdraví a přízni turistů. Desítky let je maskotem floridské zoologické zahrady Jungle Island, kde pobývá a baví zřízence i návštěvníky. Kakadu molucký se podle zoologů zatím dožil 67 let může se dožít i sta let.

Článek

Pinkyho proslavila známá fotka z roku 1946, kdy spokojený Chruchill sedí v křesle a na levém předloktí drží chocholatého kakadu, jenž tehdejšímu britskému politikovi jakoby šušká něco do ucha.

Vše se odehrálo na Floridě v době, kdy tam Churchill pobýval kvůli chatrnému zdraví. Lékař ho poslal na osm měsíců do slunného státu USA, aby se slavný britský premiér (v tu dobu mimo úřad) vyhnul sychravé anglické zimě. Během toho času navštívil Chruchill záchranné centrum pro ptáky, kde Pinky pobýval. Z vajíčka se přitom vzácný papoušek vylíhl v roce 1941.

„Ve chvíli, kdy Churchill navštívil Miami v roce 1946, papouščí show byla velmi populární a Pinky byl její hlavní hvězdou,“ tvrdí Ryan Prentice z Jungle Island.

Show prý zahrnovala v tehdejší době také jízdu na kole, ale tu už dnes Pinky nepředvádí, přestože je stále velmi vitální. A není vyloučeno, že se dožije stovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám