Hlavní obsah

VIDEO: Lipno je nejdelší bruslařskou dráhou na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší vodní plocha u nás, Lipenská přehradní nádrž, se od úterka pyšní dalším prvenstvím. Se svými 11 kilometry je nejdelší bruslařská dráha na světě. Guinessova kniha rekordů z roku 2006 zatím eviduje jako nejdelší dráhu dlouhou 7,8 kilometru v kanadské Otawě.

Článek

Komisař pelhřimovské Agentury Dobrý den Josef Vaněk tu pomocí policejního kolečka naměřil 10 923 metrů pravidelně udržované bruslařské dráhy. Příští víkend se po ní měli prohánět i profesionální bruslaři a absolvovat maratón v délce 150 kilometrů, ale organizátoři mezinárodní Grand Prix na poslední chvíli závod v pondělí odvolali.

Nejdelší dráha na světě však určitě neosiří. Budou se na ní projíždět nejen závodníci, ale i rekreační bruslaři a maminky s kočárky. Ohrozit by tenhle nový hit letošní zimní sezony na zamrzlém jihočeském moři nemělo ani hlášené oteplení. V úterý ráno tu naměřili led o síle 36 centimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám