Hlavní obsah

V rumunském hotelu vyfotili ducha kněžky v bílých šatech

Novinky, jky
BAILE HERCULANE

Rumunský hotel Decebal v Baile Herculane se stal místní atrakcí poté, co byla v novinách a televizi zveřejněna tajemná fotografie ducha. Vyfocený objekt připomínal ženu v dlouhých bílých šatech. Ta měla údajně sledovat schodiště a halu celého hotelu. Hotel je starý 150 let, a tak mnohé pamatuje.

Článek

Mnoho tamějších obyvatel věří, že se pod základy hotelu nachází starodávný poklad, který tam měli zanechat Římané. Místní věří, že je to právě duch ženy, který poklad střeží.

Hotel je momentálně uzavřený, prochází již pátým rokem renovacemi. Dělníci si ovšem tento hotel vůbec neoblíbili. Podle nich totiž v hotelu straší. A nejsou sami, kdo to tvrdí. Údajného ducha prý vyfotografovalo více lidí. Jedna z těchto fotografií byla nyní v Rumunsku zveřejněna.

"Fotila jsem v hotelu svého přítele, když jsem se pak podívala na fotku doma, byl na ní zcela zřetelný jakýsi stín cizí ženy. Přitom jsme v ten moment byli sami. Vypadala jako kněžka v dlouhém bílém oblečení," uvedla 33letá Victoria Iovanová, které se podivný přízrak podařilo také zachytit.

Úřady před vstupem do hotelu varují

"Jednoho večera jsme se rozhodli já a mých šest spolužáků do toho opuštěného hotelu jen tak ze srandy zajít. Z ničeho nic jsme ucítili velmi chladný vzduch a blízko nás jsme spatřili bílou siluetu. Nemohli jsme ani pořádně najít cestu ven, jak jsme rychle utíkali pryč," řekl další svědek, vysokoškolský student Alexandr.

Místní úřady varovaly občany, aby do hotelu nechodili. Jako oficiální důvod uvedly to, že budova může být vzhledem k probíhajícím stavebním pracím nebezpečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám