Obchody tedy čokolády objednaly okamžitě víc, aby na vánoční nákupy měly dostatečné zásoby. Americký výrobce, Vosges Haut-Chocolat, potenciální zákazníky přesvědčuje, aby "zapojili pět smyslů... a nechali sůl a sladkou čokoládu rozplývat se na jazyku".

Ewan Venters, ředitel oddělení Selfridges pro nákupy potravin, řekl reportérům listu Daily Mail: "Slanina a čokoláda zní jako hodně zvláštní kombinace, ale v reálu je to báječné. Je to opravdová exploze chutí a lidé si tuhle čokoládu zamilovali. Některé příchutě čokolád jsou opravdu překvapivé, jako třeba karí, ale funguje to. V poslední době pozorujeme ohromný vývoj v luxusních čokoládách, lidé o nich také mnohem víc vědí a čím dál tím častěji si je žádají, chtějí exotické čokolády."

Vosges Haut-Chocolat prodává i další exotické příchutě jako třeba čokoládu s houbami a burákovým máslem, sladké indické karí v čokoládě a čokoládu s mexickými chilli papričkami.