Hlavní obsah

VIDEO: U Prahy byl otevřen největší aquapark ve střední Evropě

– ČESTLICE
Právo, Petr Blahuš, Eva Božoňová

Od středy slouží Pražanům a dalším obyvatelům metropole a středních Čech největší vodní park ve střední Evropě. Multifunkční budova Aquapalace Praha s ocelovodřevěnou konstrukcí a prosklenou střechou za více než 4,6 miliardy korun vyrostla během necelého roku vedle dálnice D1 v čestlické průmyslové zóně.

Foto: Roman Mašín, Právo

U pirátské lodi funguje umělé vlnobití.

Článek

Jen samotné plochy Vodního světa, které nabízejí mimo jiné potápěčský zvon hluboký osm metrů, šest tobogánů, tři skluzavky a bazén s umělým vlnobitím, se rozkládají na ploše přes 9 tisíc metrů.

Nejdelší ze šesti tobogánů měří 140 metrů, milovníci adrenalinu si mohou vyzkoušet tzv. spacebowl, v němž pocítí po překvapivě rychlém nájezdu vliv odstředivé síly uvnitř jakéhosi trychtýře. Pokud však nejste dobří plavci, raději zvolte bazén s umělým vlnobitím.

Výjimečnou specialitou nového areálu je potápěčský tubus, v němž si mohou všichni začátečníci vyzkoušet za asistence instruktora ponor až do hloubky osmi metrů. V moderním vodním světě nesmí chybět spa centrum, fitness a Saunový svět, jenž nabízí 12 různých druhů saunování.

Vodní svět tvoří tři samostatné paláce, spojené dohromady dvěma umělými řekami, divokou a klidnou, jejichž toky měří 100, resp. 350 metrů. To vše s vodou o teplotě 28 stupňů.

Ceny atrakcí (Kč/hodinu)
Vodní světod 120 (víkend 150)
Děti pod 100 cmzdarma
Saunyod 170
Fitnessod 150
Spa300 za proceduru
Potápěčský zvon1200 (vstupní ponor a školení)

„Během tohoto víkendu, kdy proběhly zátěžové zkoušky, nedošlo k žádným velkým problémům. Ty, které se někde vyskytly, byly jen technického rázu. Například jsme museli zvýšit teplotu vody z původních šestadvaceti o dva stupně,“ řekl Právu generální ředitel Aquaparku Roman Štěrba.

Skluzavky a tobogány uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky. Foto: Michaela Feureislerová

Provozovatel předpokládá, že aquacentrum navštíví za rok asi milión návštěvníků. Kvůli očekávanému návalu zájemců se také vyjednává se dvěma dopravními společnostmi o nasazení speciální autobusové linky z Opatova a s obcemi v okolí o příspěvky na posílení regionální dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám