Hlavní obsah

Václav Klaus nachytán s další blondýnou

Bulvární deník po pěti letech opět načapal českého prezidenta Václava Klause v nezáviděníhodné situaci, a to s jeho o čtyřicet let mladší blonďatou letuškou vládní letky Petrou Bednářovou (25). Zatímco politici mají pro zálety prezidenta porozumění, ale musí to podle nich "umět", tak Klaus má opět nepochybně co vysvětlovat manželce Livii, svým synům, ale i občanům.

Článek

Zvláště poté, co před měsícem ve svém prezidentském volebním projevu apeloval na tradiční hodnoty, které ctí. „Pokud nechcete dbát tisíciletých tradic naší civilizace, jejích křesťanských hodnot, důrazy na klasickou rodinu a úctu ke každému lidskému životu, nevolte mne, neboť já ty hodnoty ctím,“ prohlásil tehdy ve Španělském sále.

Zveřejněné fotografie deníku Aha! dokumentují, jak si prezident užíval slavnostní páteční složení svého slibu na funkci hlavy státu. Série začíná oficiálními snímky, a to podpisem Klause na Hradě i jeho návštěvou s manželkou v chrámu sv. Víta, ale končí fotografiemi, jimiž musel být prezident hodně zaskočen. S přítelkyní vychází před půl jedenáctou večer ze sportovního klubu Erpet, o patnáct minut později přijíždí prezidentova audina s oběma do hotelu ve Vestci, kde v tamním sportovního areálu hraje pravidelně tenis.

Vypovídající jsou hlavně fotografie ze sobotního rána, kdy prezident s přítelkyní opouštějí po šesté hodině hotel či jak Bednářová z limuzíny vystupuje před bránou vojenského kbelského letiště a o dvacet minut později přijíždí prezident před Lumbeho vilu na Hradě, kde žije s manželkou.

Slabost pro letušky

První stránky bulváru zaplnil Klaus v roce 2002, kdy byl „zvěčněn“ fotografy s letuškou a studentkou Klárou Lohniskou. A tehdy svou nevěru vystihl výrokem, který se stal inspirací pro mnohé záletníky. „Člověk přebíhá ulici na červenou a samozřejmě musí počítat s tím, že sklouzne a přejede ho auto,“ prohlásil Klaus.

Kromě tiché domácnosti podle informací Práva musel údajně sbalit kufry a bydlet nějakou dobu u své maminky na náměstí I. P. Pavlova. A jeho manželka později pouze prohlásila, že nevěru už mají za sebou. „Ale bylo pro mne velmi těžké to nějak zvládnout a ustát,“ přiznala Livie.

A jak zálety svého čestné předsedy vnímá jeden vysoce postavený ústavní činitel ODS? „Při tom ročníku narození jsou to plusové body. Ale na této politické úrovni a na této vysoké funkci by měl být ostražitý a měl by se držet tématu: buď to umím, tak mohu, když to neumím, tak to nedělám,“ řekl v úterý na dotaz Práva.

Rath má pochopení

Místopředseda soc. dem. poslanců David Rath, který má s Klausem napjaté vztahy a chyběl třeba při jeho inauguraci, prezidenta za jeho avantýru neodsoudil. „Jednak to panu prezidentovi přeju, protože mám pochopení pro takovéto slabosti. Všichni jsme jenom lidé, občas nám prostě ujedou nohy. To pana prezidenta v mých očích spíš zlidšťuje,“ řekl Právu Rath. Nelíbí se mu, že Klaus „to dělá takto okatě“. „To znamená, že s tou dámou třeba zůstane až do rána. Myslím, že tím zbytečně zraňuje a uráží svou manželku,“ poznamenal.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek měl k věci jediný komentář: „Já si myslím, že by si každý měl udělat ve svém osobním životě pořádek.“

V posledních dvou letech se ze záletníky - politiky roztrhl pytel. Premiér Mirek Topolánek opustil blonďatou manželku Pavlu a vyměnil ji za blondýnu Lucii Talmanovou, se kterou má dokonce syna Nicolase. Obdobně se zachoval i šéf ČSSD Jiří Paroubek, který se ale na rozdíl od svého politického rivala rozvedl a oženil se rovněž s blondýnkou, a také s mnohem mladší tlumočnicí Petrou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám