Hlavní obsah

Studentské firmy se utkají o vítězství

Novinky, kil

JA Czech (Junior Achievement), nezisková vzdělávací organizace založená Tomášem Baťou, uspořádá ve čtvrtek 14. dubna 2016 v obchodním centru Galerie Harfa v Praze 21. ročník soutěžního veletrhu JA Studentská firma roku. Akce je otevřená veřejnosti a vstup je zdarma.

Foto: archiv JA Czech

Tým CB Solution ze Střední průmyslové školy dopravní se loni probojoval do finále se speciálním odpadkovým košem do automobilů.

Článek

Letos se do soutěže o nejlepší studentskou firmu zapojí třiatřicet z jedenačtyřiceti vystavujících studentských JA Firem. Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na evropském finále soutěže v červnu v Lucernu ve Švýcarsku (JA Europe Company of the Year Competition 2016).

Příležitost vyzkoušet si nápady v praxi

„Veletrh studentských firem je úžasnou příležitostí pro všechny studenty, kteří se nechtějí jen o podnikání učit, ale vyzkoušet si jej i v praxi. Každým rokem zde potkávám mladé talentované studenty s nadšením a vůlí někam to dotáhnout a i letošní rok jistě nebude výjimkou. Ačkoliv vyhrát může pouze jeden tým, všichni, kteří budou vystavovat a prezentovat své projekty na veletrhu, již vyhráli – jedinečnou zkušenost pro svůj budoucí profesní život,“ prohlásil Michal Nebeský, předseda správní rady JA Czech a ředitel Citibank v České republice.

Podpořit studentské podnikání

„Rád bych touto cestou pozval na náš veletrh všechny, které zajímá rozvoj vzdělávání v Česku, aby se přišli přesvědčit na vlastní oči, jak funguje praktický vzdělávací program, a zároveň podpořili studentské podnikání nákupem vystavovaných výrobků,“ vyzval Josef Müller, ředitel JA Czech, veřejnost k návštěvě veletrhu a nákupu studentských výrobků.

Česká kancelář mezinárodní organizace

JA Czech je českou kanceláří organizace Junior Achievement, která vznikla v roce 1919 v USA a dnes působí ve více než 120 zemích světa. Do jejích programů se každoročně zapojí na 10 milionů dětí a studentů. Českou kancelář JA založil v roce 1992 Tomáš J. Baťa. Vzdělávací programy JA Czech v České republice od té doby absolvovalo více než 350 tisíc mladých lidí. JA Czech je akreditována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a pedagogům poskytuje akreditovaná školení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám