Hlavní obsah

Firma Bosch loni vytvořila 450 pracovních míst

Českobudějovická společnost Robert Bosch, která patří k největším výrobcům součástek do aut, loni vytvořila 450 nových pracovních míst. Přibližně 300 zaměstnanců firma přijala do výrobního provozu, zbytek pozic byl určen pro vysokoškolské absolventy do odborných oddělení. Ve společnosti podle personální ředitelky Barbory Schelové momentálně pracuje téměř 3200 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vzhledem k situaci na trhu práce, nedostatku techniků a nízké nezaměstnanosti nebylo lehké nové pracovníky sehnat. Velmi intenzivně spolupracujeme s technickými univerzitami, v průměru působí ve firmě kolem stovky vysokoškolských studentů na dlouhodobé praxi,“ uvedla Schelová. Dodala, že společnost stále hledá čtyři desítky vysokoškolských absolventů například do oddělení vývoje, výrobních projektů nebo managementu kvality.

V porovnání s minulými léty je nyní na trhu práce nedostatek odborníků v řadě profesí. Způsobuje to oživení ekonomiky a s tím související klesající nezaměstnanost. Ta v Jihočeském kraji meziročně poklesla o jedno procento a na konci loňského roku se držela na úrovni 5,1 procenta.

Chybějí stovky zaměstnanců

„Na jedné straně potřebujeme najít stovky zaměstnanců, na druhé straně stojí řada zaměstnavatelů, kteří mají podobné potřeby jako my. A navíc díky demografické křivce klesá počet pracovně aktivních lidí i studentů,“ uvedla Schelová.

Českobudějovický Bosch vznikl v roce 1992 jako společný podnik Robert Bosch GmbH Stuttgart a Motor Jikov, a. s., České Budějovice. Od roku 1995 je stoprocentní dceřinou společností německého koncernu. V českobudějovickém závodě se vyrábějí komponenty do osobních i nákladních automobilů, jako například pedály, pumpy či systém DNOX pro vstřikování močoviny do dieselových výfukových plynů, zajišťující snižování emisí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám