Hlavní obsah

Manažeři relaxují především na kole a při golfu

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časová vytíženost top manažerů a šéfů firem se nemusí vylučovat s fyzickou aktivitou, což potvrzují výsledky průzkumu Puls ekonomiky poradenské společnosti KPMG Česká republika, podle nichž naprostá většina šéfů sportuje.

Foto: Profimedia.cz

Čeští a estonští manažeři preferují golf.

Článek

Za nejoblíbenější pohybovou činnost označila více než pětina manažerů v regionu střední a východní Evropy jízdu na kole. Až patnáct procent byznysmenů posiluje svou kondici plaváním a joggingem. Na tenisových kurtech jich můžete potkat osm procent, stejně jako na golfu nebo v posilovně.

Jiný kraj, jiný sport

Preference sportovních aktivit se pochopitelně liší v závislosti na jednotlivých státech. Kupříkladu čeští a estonští manažeři nejraději relaxují na golfových hřištích. „Golf představuje ideální prostředí pro navazování či rozvíjení vztahů a může naplnit neformální pracovní schůzku podobně jako tenis. Pokud například jednáte s vrcholovými představiteli firem v Rumunsku, s největší pravděpodobností se vaše setkání přesune na tenisový kurt. Naopak oběma zmíněným sportům se téměř vůbec nevěnují podnikatelé v Polsku a na Slovensku,“ komentuje výsledky průzkumu Jan Žůrek, řídící partner, KPMG Česká republika.

Co Čech (i Slovák), to cyklista

Kromě golfu, jejž preferuje až pětina českých podnikatelů, je u nás vůbec nejpopulárnější jízda na kole. Tu ve volném čase nejraději vyhledává skoro čtvrtina byznysmenů. Cyklistika se těší velké oblibě i na Slovensku, a to mezi téměř polovinou (46 %) manažerů. Kromě jízdy na kole tráví tamější manažeři svůj čas nejraději provozováním individuálních sportů, jako je plavání nebo jogging.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám