Hlavní obsah

Žáci natočí na tablet, jak bude vypadat škola budoucnosti

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budou se děti muset za deset let ve škole učit, nebo jim znalosti „nalejou“ do hlavy počítače? Budou v té době ještě ve škole tabule a budeme vůbec chodit do školy? K odpovědím na tyto otázky vybízí žáky druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií soutěž pro mladé filmařské talenty AI 2024: Škola základ života.

Foto: Profimedia.cz

Žáci natočí svou představu, jak bude podle nich vypadat škola za deset let.

Článek

První ročník soutěže vyhlásila společnost Intel ve spolupráci s Nakladatelstvím Fraus, které vydává učebnice.

Informační technologie jako zdroj kreativity

„Chtěli jsme, aby informační technologie děti ve věku teenagerů svedly dohromady k vytvoření něčeho kreativního a originálního, proto jim chceme poskytnout v této soutěži prostor pro natočení krátkých filmů na tablet a ty nejlepší odměnit. Budeme rádi, když se co nejvíc dětí ve školách nechá zadáním inspirovat, probudí v sobě režiséry, kameramany a herce a natočí svou představu, jak bude podle nich vypadat škola za deset let,“ říká k soutěži AI 2024 Pavel Svoboda ze společnosti Intel.

O vítězi rozhodne odborná porota

Soutěžící spolužáci mají svoje videa o maximální délce tří minut natočit a přihlásit do 3. října. Patnáct nejlepších filmů čeká 23. října 2014 finále – filmový festival Intel AI 2024 v pražském Bio Oko.

Tak jako na každém pořádném festivalu o vítězi soutěže zde rozhodne porota, ve které mimo jiné zasednou spisovatel a publicista Ondřej Neff, umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Karel Och, filmový kritik Kamil Fila či student Marek Novák, dvojnásobný medailista největší světové soutěže vědeckých talentů Intel ISEF.

Podrobnější informace o soutěži včetně způsobu, jak přihlásit svůj film, jsou k dispozici prostřednictvím odkazu http://iq.intel.cz/ai2024/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám