Hlavní obsah

Centrum Kostka pomáhá ženám najít práci

Právo, Aleš Pelikán

Komunitní centrum Kostka v Krásné Lípě zahájilo projekt Kompetence v Kostce, který pomáhá nezaměstnaným ženám pečujícím o děti zvýšit šance najít a udržet si zaměstnání.

Foto: Profimedia.cz

V kurzech si účastnice mohou osvojit řadu nových dovedností - například šití.

Článek

Projekt, který pomáhá ženám vyhledat vhodné potenciální zaměstnavatele, nabízí také poradenství při tvorbě životopisu a prezentaci schopností u přijímacího pohovoru.

I drobnosti hrají roli

„Komunitní centrum pomáhá nezaměstnaným ženám překonat každodenní drobné překážky při hledání zaměstnání. Často se jedná o zdánlivé drobnosti, které však v konečném důsledku tyto ženy z pracovního trhu zcela vylučují,“ uvedla ředitelka komunitního centra Kostka v Krásné Lípě Hana Volfová.

Naučí se pracovat s textilem

V připravených kurzech si účastnice mohou osvojit řadu nových dovedností - například šití, práci s textilem či další kreativní činnosti. „První pracovní místo pro účastnice programu vytváříme my sami, a to pro zajištění provozu kreativních dílen a vytvoření sociálního šatníku,“ dodala Volfová.

Pohlídají děti během pohovoru

Komunitní centrum zajišťuje i péči o děti tak, aby účastnice programu měly dostatek prostoru pro jednání se zaměstnavateli.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Projekt Kompetence v Kostce, který byl oficiálně zahájen koncem srpna, je financován Norskými fondy a spravuje ho nadace Open Society Fund Praha. Po dobu půldruhého roku trvání programu poskytne služby více než čtyřem desítkám nezaměstnaných žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám