Hlavní obsah

Studenti se utkali na soutěži Cisco Networking Academy Games v Praze

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých dnech se na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze utkali budoucí IT specialisté – studenti středních a vysokých škol z celé republiky v již 9. ročníku soutěže Cisco Networking Academy Games. V kategorii NetRiders CCNA se na dvou ze tří vítězných míst umístili studenti FIT ČVUT a potvrdili tak pověst, kterou si fakulta stihla vybojovat za necelých pět let své existence.

Výherci kategorie tříčlenných středoškolských týmů ze Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni, spolu se zástupci Networking Academy a FIT ČVUT.

Článek

Soutěž je součástí odborného vzdělávání, které kombinuje teoretické a praktické znalosti a studentům otevírá dveře k atraktivnímu pracovnímu uplatnění. Zástupci tří vítězných středoškolských týmů získali možnost studovat na FIT ČVUT bez přijímacích zkoušek.

Umístění je dokladem znalostí

„Jejich umístění v soutěži je pro nás potvrzením toho, že mají znalosti potřebné k odbornému vysokoškolskému studiu,“ říká děkan fakulty prof. Ing. Pavel Tvrdík, CSc. a dodává:

„Soutěž Networking Academy Games je pro nás příležitost inspirovat nadějné studenty ke studiu na naší fakultě. Těsné propojení teoretické výuky s praxí je v IT nezbytností a naše fakulta ho aktivně podporuje. Zřídili jsme například portál, na kterém mohou firmy zveřejňovat nabídku konkrétních pracovních a výzkumných úkolů pro studenty, a snadno se tak propojit s konkrétními zájemci.“

O „ajťáky“ bude nouze

Podle studie Evropské komise bude do roku 2015 v celé Evropě 900 tisíc neobsazených pracovních míst v IT, protože na trhu jednoduše nebude dostatek vzdělaných odborníků.

„Abychom tuto mezeru zaplnili, intenzivně spolupracujeme se školami. V programu Cisco Networking Academy pomáháme firmám identifikovat nadané studenty a zároveň studentům získat potřebnou praxi pro jejich další rozvoj. Řada studentů má díky tomu šanci již během studia najít perspektivní práci a začít si budovat profesionální kariéru,“ říká Karol Kniewald, Area Academy Manager pro regiony CEE a CIS.

Soutěží se ve čtyřech kategoriích

Soutěž každoročně probíhá ve čtyřech kategoriích, které korespondují s kurzy Cisco Networking Academy. V těch je kladen důraz na základní hardwarové a softwarové schopnosti budoucích IT odborníků, správu sítí, odhalování chyb v jejich infrastruktuře, ale i na maximalizaci jejich přínosů.

Soutěž kategorie HS3 je pak určena pro tříčlenné týmy ze středních škol. Vítězové národního kola Networking Academy Games mají šanci uspět v dalších mezinárodních kolech.

Reklama

Výběr článků

Načítám