Hlavní obsah

Rovnost se vyplatí

Právo, kil

V uplynulých dnech uspořádala poradenská společnost Roland Berger Strategy Consultants v Praze pracovní seminář „Rovnost se vyplatí“ na podporu stejnojmenného projektu Evropské komise, jehož cílem je pomoci velkým společnostem řešit nedostatek kvalifikovaných pracovních sil v důsledku demografických změn.

Foto: Profimedia.cz

České společnosti nedokáží v současnosti existující potenciál talentu žen naplno využít.

Článek

Iniciativa podporuje evropské firmy ve snaze zvýšit zapojení žen na trhu práce, posílit flexibilitu tvorby příležitostí, motivovat studenty ve výběru atypických studijních oborů a zmenšit diskriminaci.

Částečné úvazky se u nás „nenosí“

České společnosti nedokáží v současnosti existující potenciál talentu žen naplno využít. Zatímco podíl žen na trhu práce v ČR dosahuje 57,2 %, což se blíží průměru EU (58,5 %), na částečný úvazek pracuje v České republice jen 8,8 % žen, což je výrazně méně než průměr EU (31,6 %).

Rovněž zaměstnanost žen s dětmi do 6 let dosahuje v České republice pouze 35,8 %, což je druhá nejnižší hodnota v EU (průměr zemí evropské sedmadvacítky je 59,7 %).

Otcovskou dovolenou zákon neřeší

Tradiční role žen zaměřená především na péči o domácnost se odráží i v české legislativě týkající se rodičovské dovolené. Mateřská dovolená je v legislativě řešena velice obsáhle, nárok na otcovskou dovolenou však není dosud zákonem upraven.

Pomoc při návratu z mateřské

Řada studií také ukazuje, že ženy s malými dětmi často z trhu práce odcházejí – alespoň na první tři roky po porodu – a ve snaze o návrat do zaměstnání čelí značným překážkám. Řešením, jak zvýšit počet žen vracejících se po mateřské dovolené do zaměstnání, je udržovat s nimi kontakt po celou dobu trvání rodičovské dovolené a poskytovat jim pomoc při návratu.

„Rovnost se vyplatí“ je projekt iniciovaný Evropskou komisí. Podrobné informace najdete na http://ec.europa.eu/justice/equality-pays-off.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám